ProAkt - Jačanje građanskog aktivizma kroz Koaliciju Udruženi možemo više

ProAkt - Jačanje građanskog aktivizma kroz Koaliciju Udruženi možemo više

Opis projekta

Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje civilnog društva 2019, CDP „Globus“ je okupio zainteresovane društvene aktiviste, predstavnike/ce nevladinih organizacija, istraživače i stručnjake u oblasti socijalne inkluzije, zapošljavanja i preduzetništva na konferenciji: ProAkt- Jačanje građanskog aktivizma kroz Koaliciju „Udruženi možemo više.“ Konfrencija je održana 15.03.2019. u Banjoj Luci. 

Brojni izazovi u pogledu ​​socijalne i ekonomske situacije građana BiH nameću potrebu da građanske organizacije preuzmu aktivniju ulogu u procesima demokratizacije i rješavanja društvenih problema. Na konferenciji smo promovisali socijalno preduzetništvo, kao jedan od najboljih načina za podsticanje građanskog aktivizma, jer su temelji ovog oblika djelovanja najbliži vrijednostima koje promoviše civilni sektor, kao što su solidarnost, humanost, tolerancija, itd.

CDP „Globus“ je bio partner ovogodišnjeg - najvećeg svjetskog skupa civilnog društva uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju.

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije