Novosti

U Banjaluci održana panel diskusija: Unapređenje položaja mladih – promjena kroz djelovanje

U Banjoj Luci je 11.11.2021. godine održana panel diskusija na temu: Unapređenje položaja mladih – promjena kroz djelovanje, „Mi koji smo ostali ovdje“, koju je organizovala Westminster fondacija za demokratiju.

Povod za organizovanje ove panel diskusije proistekao je iz nedavno provedenog istraživanja i objavljene publikacije sa preporukama za poboljšanje ekonomskog položaja mladih u Republici Srpskoj. Preduzetništvo mladih predstavlja važan iskorak ka poboljšanju položaja mladih. Stoga je osnovni cilj događaja bio da promovišemo preduzetništvo mladih i pokrenemo konstruktivan dijalog o pitanjima i preporukama za poboljšanje položaja mladih.

S velikim zadovoljstvom, koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža bila je moderatorica ovog događaja i vodila razgovor sa mladim preduzetnicima/ama koji su uprkos nepovoljnim ekonomskim prilikama ostali u BiH i pokrenuli sopstvene biznise.

Svoje inspirativne priče podijelili su:

  • Maja Miljević, Zdrava logika & MM Consulting (Banja Luka)
  • Nikola Galić, Gorštak pivara (Glamočani, Laktaši)
  • Sara Lerota, Ministry of Programming (Sarajevo)
  • Goran Vukalović, City Gecko (Banja Luka)
  • Stefan Novaković, No Design (Banja Luka).

Događaj je realizovan uz podršku Britanske ambasade u BiH.

 

Povezane novosti

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu
06 okt
2021

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

04.10.2021. održana je (online) međunarodna humanitarna konferencija „SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO – OD IDEJE DO ZAKONA, OD MARGINE DO USPEHA“, koju je...
Opširnije
CDP
01 okt
2021

CDP "Globus" na međunarodnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

U Sarajevu je 30.09.2021. i 01.10.2021. godine održana međunarodna konferencija: "Socijalno poduzetništvo i njegov značaj za ranjive...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije