Novosti

Predstavnice CDP “Globus” na treningu o eko-socijalnom preduzetništvu i igrifikaciji u Splitu

10. i 11. maja 2024. u Splitu (Hrvatska) održan je trening o eko-socijalnom preduzetništvu i igrifikaciji. Ovaj trening, koji je organizovan u sklopu projekta BC4ESE, okupio je 16 mladih učesnika iz Hrvatske, Belgije, Bosne i Hercegovine, Kipra, Crne Gore i Srbije. Domaćin treninga, ujedno i koordinator projekta, bila je organizacija CEDRA Split.

Glavni cilj treninga bio je osnažiti mlade pojedince znanjem i vještinama potrebnim za podsticanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama. Ova raznolika grupa predstavila je perspektive i iskustva iz cijele Evrope, obogaćujući iskustvo učenja za sve učesnike.

Događaj je pružio priliku za prevođenje teorije u praksu. Uključujući se u aktivnosti učenja temeljene na igrama i praktične studije slučaja, učesnici su poboljšali svoje sposobnosti rješavanja problema, svoju kreativnost i ojačali svoje vještine timskog rada. Interaktivna atmosfera učenja olakšala je saradnju i osnažila učesnike da razmišljaju inovativno. TTLA događaj pružio je uvid u svijet eko-socijalnog preduzetništva.

Povezane novosti

CDP “Globus” na mađunarodnom treningu o socijalnom /društvenom preduzetništvu u Češkoj
22 maj
2024

CDP “Globus” na mađunarodnom treningu o socijalnom /društvenom preduzetništvu u Češkoj

U periodu od 08. do 11. aprila 2024. u gradu Prerov u Češkoj održan je međunarodni trening o socijalnom /društvenom preduzetništvu.   Trening je...
Opširnije
Webinar: Liderstvo i timski rad
15 maj
2024

Webinar: Liderstvo i timski rad

Centar za razvoj društvenog preduzetništva "Globus" organizuje webinar o temi: Liderstvo i timski rad, koji će biti održan 30. maja 2024. sa početkom u 17:00...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije