Novosti

Uspješno realizovano pilot testiranje u sklopu projekta BC4ESE

U periodu od 25.03. do 06.04.2024, CDP “Globus” je uspješno realizovao pilot testiranje online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu. Ova aktivnost je realizovana u sklopu projekta BC4ESE koji provodi konzorcijum organizacija iz EU i Zapadnog Balkana.  

U pilot testiranju su učestvovali mladi iz Banjaluke, Bijeljine, Zenice, Doboj Istoka, Prijedora, Doboja, Gračanice, Prozora, Sokolca i Kozarske Dubice.

Na inicijalnom događaju mladima je predstavljena inicijalna verzija Interaktivne web platforme (O3) projekta #BC4ESE. Ova jedinstvena web platforma sadrži 18 zanimljivih obrazovnih modula osmišljenih da učesnicima približe svijet eko-socijalnog preduzetništva. Svaki modul posvećen je promociji bitnih tema i kompetencija u vezi sa razvojem eko-socijalnog preduzetništva. Kroz razne online igre, virtuelne izazove i digitalne aktivnosti, učesnici istražuju putanje stvarnih eko-društvenih preduzetnika..

Želimo se zahvaliti svim učesnicima, te našim partnerima i prijateljima koji su doprinijeli da pilot testiranje dostigne izvrstan domet. 

Povezane novosti

Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu
18 mar
2024

Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu

Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“, u saradnji sa Agencijom za lokalni razvoj Prozor-Rama, organizuje pilot testiranje online edukativnih...
Opširnije
CDP “Globus” predstavljen na Sedmici o finansiranju EU projekata Con Valores
13 mar
2024

CDP “Globus” predstavljen na Sedmici o finansiranju EU projekata Con Valores

U organizaciji Incubadora Con Valores iz Španije u periodu od 11. do 14. marta 2024. godine održana je Sedmica o finansiranju EU projekata, kao online...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije