Novosti

Učešće na konferenciji u okviru projekta WINS

Koordinatorica CDP “Globus”, dr Anita Šimundža uzela je učešće u radu dvodnevne konferencije u okviru projekta WINS – Promocija uključenosti radnika u preduzeća socijalne ekonomije, kojim koordiniše COCETA u saradnji Diesis Network, CISL, Public, ASES i Legacoop Produzione e Servizi. Projekat je finansijski podržan od Evropske komisije (DG Employment).

Cilj projekta je promocija uključivanja radnika u preduzeća i socijalnu ekonomiju, te jačanje transnacionalne saradnje između predstavnika radnika i poslodavaca, takođe između preduzeća socijalne ekonomije i sindikata u Evropi. Projektom se nastoji podstaći informisanost radnika o njihovim pravima i obavezama kada rade u komercijalnom preduzeću, naročito o pravima i obvezama koja im omogućavaju da imaju dovoljno informacija kad postanu zaposleni u preduzećima.

Prvi dio događaja o informisanju, savjetovanju i sudjelovanju radnika održan je 10.02.2021. godine u vidu online radionice.

Drugi dio događaja sa posebnim fokusom na otkup preduzeća od strane radnika održan je 24.02.2021. godine u vidu online konferencije.

Povezane novosti

Prezentacija socijalnog preduzetništva na regionalnom portalu Okruženje
08 apr
2021

Prezentacija socijalnog preduzetništva na regionalnom portalu Okruženje

Na web portalu Okruženje, koji predstavlja regionalnu platformu za svježu misao i nove prijedloge na području Zapadnog Balkana, objavljen je video u kojem...
Opširnije
Učešće na drugoj online sesiji Diesis Fest
31 mar
2021

Učešće na drugoj online sesiji Diesis Fest

CDP "Globus" je sa zadovoljstvom uzeo učešće na drugoj online sesiji Diesis Fest, organizovanoj od strane Evropske mreže za socijalnu ekonomiju...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije