Novosti

Učešće na konferenciji u okviru projekta SEEDING

CDP „Globus“ je uzeo učešće (online) na konferenciji u okviru projekta SEEDING - Social Economy Enterprises addressing Digitalisation, Industrial relations and the European Pillar of Social Rights, koju je 21.09.2021. organizovala Evropska mreža za društvenu ekonomiju u Briselu.

Konferencija je održana kao hibridni događaj - kombinovano uživo i online.

Tokom konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja i projekta, kao i perspektive  digitalizacije i razvoja socijalne/društvene ekonomije.

CDP "Globus" je od septembra 2020. godine član Evropske mreže za društvenu ekonomiju "Diesis", sa sjedištem u Briselu i redovno učestvuje u aktivnositima koje organizuje ova mreža. 

 

Povezane novosti

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu
06 okt
2021

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

04.10.2021. održana je (online) međunarodna humanitarna konferencija „SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO – OD IDEJE DO ZAKONA, OD MARGINE DO USPEHA“, koju je...
Opširnije
CDP
01 okt
2021

CDP "Globus" na međunarodnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

U Sarajevu je 30.09.2021. i 01.10.2021. godine održana međunarodna konferencija: "Socijalno poduzetništvo i njegov značaj za ranjive...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije