Novosti

Serijal emisija „U susret socijalnom preduzetništvu“

U produkciji CDP „Globus“ započeta je priprema prve u okviru serijala emisija o aktuelnim pitanjima i izazovima u razvoju socijalnog preduzetništva u BiH.

U emisijama predstavljamo koncept socijalnog preduzetništva, njegov značaj, primjere iz prakse, iskustva, trenutne okolnosti za razvoj socijalnog preduzetništva i dr. U okviru emisija obrađivaće se i pitanja koja su specifična za pojedine lokalne zajednice, kao i teme koje su zanimljive i za cijelo područje Bosne i Hercegovine.

Priprema emisije o socijalnom preduzetništvu jedna je od značajnih aktivnosti projekta „Agenda za socijalno preduzetništvo“, koji provodi CDP „Globus“ uz podršku Holandske ambasade u BiH.

Ukoliko imate pitanje, želite podijeliti iskustvo ili sl. javite nam se na e-mail cdpglobus@gmail.com

Povezane novosti

Održavanje Akademije socijalnog preduzetništva
20 jun
2020

Održavanje Akademije socijalnog preduzetništva

Akademija socijalnog preduzetništva je neformalni edukativni program kojim želimo osnažiti postojeće i potencijalne socijalne preduzetnike i socijalna...
Opširnije
Informativni letak br. 2
15 jun
2020

Informativni letak br. 2

U cilju redovnog informisanja javnosti o aktivnostima CDP "Globus", pripremili smo novi informativni letak. Upoznajte se sa sadržajem letka u dokumentu
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije