Novosti

Poziv za prijavu učešća mladih i osoba sa invaliditetom iz Istočne Ilidže na inkluzivnoj obuci iz oblasti preduzetništva i poljoprivrede

Omladinska organizacija „NATURA“ Istočna Ilidža u saradnji sa Udruženjem amputiraca Istočno Sarajevo organizuje prvu inkluzivnu obuku iz oblasti preduzetništva i poljoprivrede u Istočnoj Ilidži. Cilj organizacije obuke jeste usvajanje novih znanja kao i unapređenje proizvođačkih i preduzetničkih kompetencija iz oblasti preduzetništva i poljoprivrede sa fokusom na podizanje zasada američke borovnice kod mladih i osoba sa invaliditetom sa područja opštine Istočna Ilidža.

Obuka će biti organizovana kroz dvije trodnevne edukacije na sledeće teme:

  1. Preduzetništvo: od pojma do izrade biznis plana.
  • Dan 1: osnove preduzetništva i preduzetničke kompetencije
  • Dan 2: osnove biznisa, planiranje i izrada poslovnog plana (proizvod, marketing, prezentacijske vještine)
  • Dan 3: oblici registracije; finansijska analiza (izvori finansiranja, oblici izvora finansiranja i osnove finansijske analize)
  1. Poljoprivreda: mogućnosti i način podizanja zasada američke borovnice;
  • Dan 1. Američka borovnica od sadnice do ploda (izgled, geografsko porijeklo, karakteristike, itd)
  • Dan 2. Podizanje i uzgoj američke borovnice (priprema zemljišta, tehnike sadnje, prihrana, itd)
  • Dan 3. Održavanje i ekonomski potencijal podizanja zasada američke borovnice (načini održavanja, štetočine i zaštita, proizvodi od američke borovnice, budžet, troškovi podizanja zasada, ekonomska isplativost itd).

Inkluzivna grupa učesnika obuke su mladi od 17 do 35 godina sa područja opštine Istočna Ilidža, koji se vode kao nezaposleni na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, te osobe sa invaliditetom sa područja opštine Istočna Ilidža.

Maksimalan broj prijava je ograničen na 30, tj. 15 mladih i 15 osoba sa invaliditetom.

Zainteresovani učesnici mogu se prijaviti putem e-maila: natura.org.is@gmail.com ili putem broja telefona 065/422-919. Kontakt osoba za prijave: Ana Šušić, projekt menadžer.

Prva trodnevna obuka na temu „Preduzetništvo: od pojma do izrade biznis plana“ realizovaće se od 11.01. do 13.01.2021. godine u konferencijskoj sali opštine Istočna Ilidža. Obuka će se održati u istom terminu od 10:00 do 14:30 časova uz dvije pauze od po 15 minuta (detaljnije u Agendi koju ćemo vam poslati nakon potvrde učešća).   

Za održavanje druge trodnevne obuke „Poljoprivreda: mogućnosti i način podizanja zasada američke borovnice“ učesnici će biti obavješteni naknadno.

Inkluzivna obuka će biti realizovana uz poštovanje mjera zaštite od korona virusa – obavezno nošenje maske, održavanje distance i dezinfekcija ruku.

Inkluzivna obuka se realizuje u okviru projekta „Zapošljavanje kroz inkluzivni uzgoj američke borovnice“ koga implementira Omladinska organizacija „NATURA.“ Projekat je podržan od strane CDP „GLOBUS“ u okviru projekta:“Agenda za socijalno preduzetništvo“, koji finansira Ambasada Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini.

Povezane novosti

U Istočnoj Ilidži održana inkluzivna obuka iz preduzetništva i poljoprivrede
15 jan
2021

U Istočnoj Ilidži održana inkluzivna obuka iz preduzetništva i poljoprivrede

U organizaciji Omladinske organizacije "NATURA" od 11. do 13.01.2021. održana je prva trodnevna inkluzivna obuka iz preduzetništva i...
Opširnije
Obuka za pisanje projekta, 19.09.
09 sep
2020

Obuka za pisanje projekta, 19.09.

CDP "Globus" je počeo sa formiranjem nove grupe učesnika za obuku na temu: Pisanje prijedloga projekta, čije je održavanje planirano za 19.09.2020. u Banjoj...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije