Novosti

Online sesija o socijalnoj ekonomiji i njenoj ulozi u Ekonomskom i Investicijskom planu za Zapadni Balkan

Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da Evropska mreža socijalne ekonomije Diesis, u saradnji sa organizacijama - članicama ove mreže, među kojima je CDP "Globus", organizuje Okrugli sto / DIESIS Policy Lab, online događaj posvećen dijeljenju znanja o socijalnoj ekonomiji i njenoj ulozi u Ekonomskom i investicijskom planu za Zapadni Balkan – planu Evropske komisije za dugoročni ekonomski oporavak regiona, koji će biti održan 12.11.2020. u terminu od 14.00 do 15.15 časova.

Tokom okruglog stola sa predstavnicima Evropske komisije - DG NEAR iz Brisela i organizacija za podršku razvoju socijalne ekonomije iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije, razgovaraćemo o ulozi socijalne ekonomije u post-COVID-19 dobu, sa posebnim fokusom na:

• zastupljenost socijalne ekonomije u okviru prioriteta Ekonomskog i investicijskog plana za Zapadni Balkan;

• mogućnosti i prepreke za razvoj ekosistema za socijalnu ekonomiju u regionu i

• uticaj socijalne ekonomije na ekonomski rast i društvenu dobrobit.

Koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža će kao panelistkinja na ovom događaju predstaviti stanje u oblasti socijalne ekonomije u BiH (mogućnosti i izazove).

Zainteresovani za učešće na online sesiji mogu nam se javiti na e-mail cdpglobus@gmail.com

Povezane novosti

Lunchbreak talk sa Irskom mrežom za socijalna preduzeća
05 nov
2020

Lunchbreak talk sa Irskom mrežom za socijalna preduzeća

U organizaciji Evropske mreže socijalne ekonomije Diesis, 05.11.2020. održana je prva lunchbreak sesija / razgovor, na kojoj su se okupili predstavnici više...
Opširnije
1000 zaštitnih maski za socijalno ugrožene građane
02 nov
2020

1000 zaštitnih maski za socijalno ugrožene građane

U okviru direktne komponente projekta Agenda za socijalno preduzetništvo, koja se realizuje kroz Fond za socijalno preduzetništvo, finansiran od...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije