Novosti

Online pristupnica za članstvo u Koaliciji za razvoj socijalnog preduzetništva

Osnovna svrha socijalnog preduzetništva je da služi društvenom interesu i javnom dobru. Socijalno preduzetništvo se razlikuje od drugih oblika poslovanja po tome što nije usmjereno na ličnu korist, već na dobrobit veće grupe ljudi i društva u cjelini. Zbog toga je za svako društvo, posebno ono koje ima potrebu za velikim reformama, socijalno preduzetništvo posebno značajno. 

U cilju promocije i zagovaranja razvoja socijalnog preduzetništva, na inicijativu aktivista CDP „Globus“, volonterskim angažmanom i trudom, u ranijem periodu formirana je prva Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva u BiH „Udruženi možemo više.“ Osnovna svrha Koalicije (zagovaračke mreže) je da informiše i okuplja aktiviste i stručnjake, radi zajedničkog djelovanja na promociji i zagovaranju razvoja socijalnog preduzetništva u BiH. U našem fokusu je rješavanje pitanja nezaposlenosti i socijalne isključenosti putem socijalnog preduzetništva. Pokretači Koalicije su stručnjaci sa dokazanim dugogodišnjim iskustvom u oblasti rada i zapošljavanja, socijalne inkluzije, socijalnog preduzetništva i drugih oblasti od značaja za razvoj ekonomije i društva.

Za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini neophodna je, prije svega, razvijena svijest u društvu o značaju i efektima ovog modela, što se može unaprijediti promocijom, jačanjem i širenjem aktivnosti Koalicije.

Koalicija „Udruženi možemo više“ je neformalna aktivistička struktura, otvorena za pojedince/ke i organizacije (udruženja građana, privredna društva, fondacije i slične oblike poslovanja/djelovanja) koje dijele vrijednosti utemeljene principima Kodeksa ponašanja. Član Koalicije ne može biti lice koje djeluje u suprotnosti sa važećim zakonskim propisima u BiH.

Članstvo u Koaliciji je besplatno.

U cilju bržeg i jednostavnijeg pristupanja Koaliciji, za zainteresovana fizička i pravna lica, kreirali smo i online formu pristupnice.

Ukoliko želite pristupiti članstvu Koalicije u svojstvu fizičkog lica, molimo popunite pristupnicu na sljedećem linku https://forms.gle/H47wGUrfQA9pYA2F8

Ukoliko želite pristupiti članstvu Koalicije u svojstvu pravnog lica, molimo popunite pristupnicu na ovom linku https://forms.gle/8Jnx64zQz6oucbyL9

Za dodatne informacije, molimo da nam se javite na e-mail udruzenimozemovise@gmail.com

Hvala na saradnji.

Povezane novosti

Održan koordinacioni sastanak Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva “Udruženi možemo više”
13 mar
2017

Održan koordinacioni sastanak Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva “Udruženi možemo više”

U Sarajevu je 13. i 14. marta 2017. godine održan koordinacioni sastanak Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva “Udruženi možemo više”, prve ovog tipa...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije