Novosti

Održana prezentacija studije o socijalnom preduzetništvu za mlade na Zapadnom Balkanu i u Evropi

8. jula 2021. godine putem platforme Zoom održana je prezentacija istraživačke studije: Socijalno preduzetništvo za mlade u zemljama Zapadnog Balkana i u Evropi.

Ovom prilikom, koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža održala je prezentaciju na temu: Okvir za socijalno preduzetništvo mladih na Zapadnom Balkanu i u Evropi. 

Tokom prezentacije, predstavljeni su i trendovi u socijalnoj ekonomiji u zemljama Zapadnog Balkana i Evropi, te ključni nalazi, preporuke i zaključci koji su proizašli iz istraživačke studije. 

Ovo istraživanje je realizovano u okviru projekta: Western Balkans Youth Social Economy Alliance (WB SEA), od strane Evropske mreže za socijalnu ekonomiju Diesis (Belgija) u saradnji s COSV - Cooperazione per lo Sviluppo (Italija), Partners Albania for Change and Development (Albanija) , ADP-Zid (Crna Gora), CDP "Globus" (Bosna i Hercegovina), Lens (Kosovo), Mladiinfo (Sjeverna Makedonija) i Mladi ambasadori (Srbija).

Projekat WB SEA je podržan kroz program Evropske unije Erasmus +.

Povezane novosti

Okrugli sto u Istočnoj Ilidži
09 avg
2021

Okrugli sto u Istočnoj Ilidži

09. avgusta 2021. u konferencijskoj sali opštine Istočna Ilidža od 17:00 časova aktivisti Omladinske organizacije „Natura“ održaće okrugli sto u okviru...
Opširnije
Održan sastanak u okviru projekta WB SEA
19 jul
2021

Održan sastanak u okviru projekta WB SEA

14. jula 2021. godine održan je novi sastanak partnerskog konzorcijuma u okviru projekta Western Balkans Youth Social Economy Alliance (WB SEA). U...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije