Novosti

Održana konferencija: Agenda za socijalno preduzetništvo - rezultati i preporuke

U organizaciji Centra za razvoj društvenog preduzetništva "Globus", 16.09.2021. godine u Banjoj Luci je održana konferencija: Agenda za socijalno preduzetništvo - rezultati i preporuke.

Konferencija je održana u okviru projekta: Agenda za socijalno preduzetništvo, koji provodi CDP "Globus" uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini. Projekat je posvećen poboljšanju prilika za zapošljavanje i socijalno uključivanje marginalizovanih osoba, prvenstveno mladih i osoba sa invaliditetom, kroz promociju i razvoj socijalnog preduzetništva.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što je na konferenciji učešće uzeo Ambasador Kraljevine Holandije u BiH, Njegova Ekselencija g-din Jan Waltmans, koji je sa učesnicima podijelio svoja bogata iskustva i razgovarao o njihovim idejama, potrebama i aktivnostima. 

Povezane novosti

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu
06 okt
2021

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

04.10.2021. održana je (online) međunarodna humanitarna konferencija „SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO – OD IDEJE DO ZAKONA, OD MARGINE DO USPEHA“, koju je...
Opširnije
CDP
01 okt
2021

CDP "Globus" na međunarodnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

U Sarajevu je 30.09.2021. i 01.10.2021. godine održana međunarodna konferencija: "Socijalno poduzetništvo i njegov značaj za ranjive...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije