Novosti

Održan prvi trening u okviru projekta WB SEA

U periodu od 27. marta do 2. aprila 2022. godine u Podgorici je održan prvi trening u okviru projekta: „Alijansa za socijalnu ekonomiju mladih na Zapadnom Balkanu“, koji provodi konzorcijum organizacija u sastavu:

ADP-Zid (Crna Gora),

Diesis Network (Belgija),

Partners Albania for Change and Development (Albanija),

CDP "Globus" (Bosna and Hercegovina),

COSV (Italija),

Lens (Kosovo),

Arno (Sjeverna Makedonija) i

Mladi ambasadori (Srbija).

Trening o javnom zagovaranju, izgradnji partnerstava i digitalnim alatima u socijalnom preduzetništvu okupio je dvadesetak učesnika iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Belgije, Kosova, Italije i Sjeverne Makedonije.

Edukacija je bila namijenjena mladim facilitatorima socijalnog preduzetništva, praktičarima omladinskog rada koji će doprinijeti širenju rezultata projekta, te promociji najboljih praksi u lokalnim zajednicama.

Projekat se provodi uz finansijsku podršku Evropske unije, kroz program Erasmus +.

 

Povezane novosti

BC4ESE project has started
05 apr
2022

BC4ESE project has started

On February 25, 2022, the first meeting within the project: BC4ESE - Building capacities for innovation in eco-social entrepreneurship education was held...
Opširnije
Počela realizacija projekta BC4ESE
31 mar
2022

Počela realizacija projekta BC4ESE

25. februara 2022. godine održan je prvi (online) sastanak u okviru projekta: BC4ESE - Building capacities for innovation in the eco-social entrepreneurship...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije