Novosti

Održan godišnji sastanak Evropske mreže za socijalnu ekonomiju "Diesis"

Predsjednica CDP "Globus", dr Anita Šimundža učestvovala je 16.12.2021. (online) na Godišnjem sastanku Evropske mreže za socijalnu ekonomiju "Diesis", koja ima sjedište u Briselu.

CDP "Globus" je od septembra 2020. godine član Evropske mreže "Diesis", prva organizacija iz BiH koja je pristupila ovoj mreži, koja ima 42 člana iz 20 zemalja.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti realizovane u 2021, kao i plan za naredni period.

U 2022. godini, "Diesis" će realizovati niz inicijativa i projektnih aktivnosti u kojima će, između ostalih, učestvovati i CDP "Globus", čime će se otvoriti mogućnosti za učešće i naših partnerskih organizacija.

Povezane novosti

Održan sastanak konzorcijuma projekta WB SEA
03 nov
2021

Održan sastanak konzorcijuma projekta WB SEA

2. novemba 2021. godine održan je (online) novi sastanak tima konzorcijuma WB SEA.  Na sastanku je pripremljen detaljan plan za aktivnosti u...
Opširnije
Održan konstitutivni sastanak u okviru Alijanse WB SEA
02 okt
2021

Održan konstitutivni sastanak u okviru Alijanse WB SEA

U periodu od 27.09. do 02.10.2021. godine, CDP "Gobus" je učestvovao (online) u nizu događaja u okviru konstitutivnog sastanka Alijanse za društvenu...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije