Novosti

Na Evropskom samitu socijalne ekonomije predstavljena vizija Platforme ProAkt

Centar za razvoj društvenog preduzetništva "Globus" je sa zadovoljstvom učestvovao na Evropskom samitu društvene ekonomije, koji je održan (virtuelno) 26-27.05.2021. godine.

Tema okruglog stola, koji je organizovala Evropska mreža za socijalnu ekonomiju "Diesis" iz Brisela bila je: Izgradnja snažnijeg ekosistema za društvenu ekonomiju kroz regionalnu saradnju. Okrugli sto je održan drugog dana samita, 27.05.2021.

Tokom okruglog stola, koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža, učesnicima iz raznih zemalja predstavila je viziju Platforme ProAkt, te pozvala kolegice i kolege iz regiona da nam se pridruže kroz daljnju saradnju na jačanju građanskog aktivizma i socijalnog preduzetništva.

Povezane novosti

Evropski samit socijalne ekonomije
18 maj
2021

Evropski samit socijalne ekonomije

Sljedeće sedmice će biti održan Evropski samit o socijalnoj ekonomiji (EUSES), u vidu digitalne konferencije koju zajednički organizuju Evropska komisija i...
Opširnije
Obilježavanje Svjetskog dana poduzetnika, 05.03.2021.
19 feb
2021

Obilježavanje Svjetskog dana poduzetnika, 05.03.2021.

U cilju zagovaranja ideje i kulture preduzetništva, CDP “Globus” – prvi centar za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva u BiH se pridružuje...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije