Novosti

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom - Ostvarimo prava zajedno

03.12.2020.

OSTVARIMO PRAVA ZAJEDNO

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, CDP "Globus" izražava punu podršku osobama sa invaliditetom na putu ka punom ostvarivanju njihovih prava. Između različitih poslovnih misija, mi smo se opredijelili da se bavimo podrškom marginalizovanim osobama, kojih je činjenično mnogo, a među kojima su osobe sa invaliditetom u velikom broju.

Pozdravljamo inkluzivne procese koji su se provodili u prethodnom periodu, naglašavajući važnost pune primjene sistemskih rješenja, koji idu u prilog većem ostvarivanju ljudskih prava, kao i donošenja novih u skladu sa potrebama. U pogledu zapošljavanja osoba sa invaliditetom, još uvijek su prisutne predrasude, fizičke barijere, ograničen pristup obrazovanju i dr. Preduslov za rješavanje postojećih izazova jeste kultura prihvatanja osoba sa invaliditetom kao važnih i neizostavnih aktera u društvu. Svakodnevno se trudimo da doprinesemo tom procesu i stojimo na raspolaganju svim osobama sa invaliditetom i organizacijama koje se bave pitanjima osoba sa invaliditetom za saradnju na ovom polju.

Povezane novosti

Konkurs za radove koji promovišu socijalno preduzetništvo
18 jan
2021

Konkurs za radove koji promovišu socijalno preduzetništvo

Sa ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju socijalnog preduzetništva kroz promociju inspirativnih priča o pojedincima ili grupama koje doprinose...
Opširnije
Posjeta socijalnom preduzeću
15 jan
2021

Posjeta socijalnom preduzeću "TMP"

Dana 11.01.2021. koordinatorica CDP “Globus” posjetila je socijalno preduzeće “TMP” Društvo za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica d.o.o....
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije