Novosti

Kreirana prva studija u okviru projekta BC4ESE

Centar za razvoj društvenog preduzetništva "Globus" je bio kovodeći partner u izradi prve studije o potrebama, izazovima i primjerima dobre prakse u oblasti eko-socijalnog preduzetništva u zemljama Zapadnog Balkana i EU.

Studija je izrađena kroz projekat „Building capacities for innovation in the eco-social entrepreneurship education“ (BC4ESE). Glavni cilj nam je bio dati uvid u eko-socijalnu ekonomiju u evropskim zemljama i partnerskim zemljama Zapadnog Balkana.

Projekat BC4ESE je sufinansiran kroz ERASMUS+ program Evropske unije i provodi se od januara 2022. do januara 2025. godine, a provodi ga konzorcij partnera iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Belgije, Crne Gore, Srbije i Kipra.

Za više informacija o studiji posjetite sljedeći link https://ecosocent.eu/eco-social-entrepreneurship.../

Povezane novosti

Analiza eko-socijalnog preduzetništva: potrebe, prepreke i dobre prakse
20 feb
2023

Analiza eko-socijalnog preduzetništva: potrebe, prepreke i dobre prakse

Studija o eko-socijalnom preduzetništvu u EU i zemljama Zapadnog Balkana od sada je dostupna i na jezicima zemalja u okviru konzorcijuma BC4ESE...
Opširnije
Potpisan Memorandum o saradnji sa organizacijama iz regiona i EU
29 dec
2022

Potpisan Memorandum o saradnji sa organizacijama iz regiona i EU

21. decembra 2022, Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“ je potpisao Memorandum o saradnji kojim je uspostavljen prvi regionalni Savez za...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije