Novosti

Informativni letak o socijalnom preduzetništvu

CDP „Globus“ - prvi centar za razvoj socijalnog preduzetništva u BiH, pokreće informativni letak o socijalnom preduzetništvu, kako bi široj javnosti predstavili ovaj koncept i približili njegov značaj.

U prvom informativnom letku predstavljamo definiciju socijalnog preduzetništva, odnosno socijalnog preduzeća, vodeći se prvenstveno preporukama Evropske unije, uzevši u obzir da u BiH još ne postoje posebni zakonski okviri koji regulišu socijalno preduzetništvo.

Naša ideja je da kroz komunikaciju sa zainteresovanim stranama u informativnim lecima predstavljamo sadržaje i teme od šireg društvenog značaja, a koji su u vezi sa socijalnim preduzetništvom.

Ukoliko imate pitanja o konceptu socijalnog preduzetništva ili ideja o sadržaju budućih letaka, pišite nam na e-mail cdpglobus@gmail.com.

Povezane novosti

Lunchbreak talk sa Irskom mrežom za socijalna preduzeća
05 nov
2020

Lunchbreak talk sa Irskom mrežom za socijalna preduzeća

U organizaciji Evropske mreže socijalne ekonomije Diesis, 05.11.2020. održana je prva lunchbreak sesija / razgovor, na kojoj su se okupili predstavnici više...
Opširnije
1000 zaštitnih maski za socijalno ugrožene građane
02 nov
2020

1000 zaštitnih maski za socijalno ugrožene građane

U okviru direktne komponente projekta Agenda za socijalno preduzetništvo, koja se realizuje kroz Fond za socijalno preduzetništvo, finansiran od...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije