Novosti

Igrificirana eko-preduzetnička edukacija

Nakon gotovo godinu dana predanog timskog rada na rezultatu 2 BC4ESE projekta, zadovoljstvo nam je predstaviti e-knjigu: Igrificirano obrazovanje o eko-preduzetništvu. Ako želite saznati više o konceptu igrifikacije i njegovoj primjeni u preduzetničkom obrazovanju, posjetite web stranicu projekta BC4ESE. Kompletna e-knjiga dostupna je ovdje: Igrificirana eko-preduzetnička edukacija (odaberite jezik na dnu stranice).

Posebno inspirativan dio je zbirka scenarija sa idejama za online edukativne igre koje podučavaju o eko-preduzetništvu, od kojih će 6 igara biti predstavljeno na našim stranicama u januaru 2024.

Cilj ovog dokumenta je sagledati digitalnu igrifikaciju i metodologiju obrazovanja za digitalne uzore u podučavanju tema o preduzetništvu za mlade u evropskim zemljama i zemljama Zapadnog Balkana, članicama konzorcija projekta BC4ESE. Jedan od ciljeva ove publikacije je razviti igrificirane digitalne obrazovne resurse, alate i aktivnosti koji podučavaju i promovišu društveno i eko-preduzetništvo među mladima, dok je krajnji cilj potaknuti više mladih ljudi na pokretanje i razvoj eko-društvenih preduzeća i osigurati da imaju pristup odgovarajućoj pomoći i podršci u svakoj fazi svog preduzetničkog puta.

Pored web-a, više informacija o projektu dostupno je na našim društvenim mrežama /profilima:

Facebook stranica BC4ESE

Instagram profil BC4ESE

YouTube BC4ESE

 

Povezane novosti

Globus Diverse - Vodič za izradu biznis plana
15 nov
2023

Globus Diverse - Vodič za izradu biznis plana

Globus Diverse – Vodič za izradu biznis plana sa uputama i primjerom iz prakse jedinstvena je podrška na putu do poslovnog uspjeha. Svaki poslovni korak,...
Opširnije
Održan 7. konferencijski sastanak u okviru projekta BC4ESE
30 okt
2023

Održan 7. konferencijski sastanak u okviru projekta BC4ESE

U kreativnoj i inspirativnoj atmosferi, 19. oktobra 2023. održan je 7. konferencijski sastanak u okviru projekta BC4ESE. Tokom sastanka, partneri su...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije