Novosti

Fond solidarnog preduzetništva

Obavještavamo javnost da je CDP „Globus“ nedavno počeo sa realizacijom novog projekta pod nazivom: Promocija društveno odgovornog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Projekat se sastoji od dvije ključne komponente, od kojih se prva (Živa Kreativa) odnosi na promociju društveno odgovornog poslovanja i jačanje kapaciteta domaćih privrednih subjekata za uspješnije poslovanje, dok se druga komponenta projekta odnosi na formiranje Fonda solidarnog preduzetništva kojim CDP Globus želi dati doprinos poboljšanju socijalnog i ekonomskog položaja najsiromašnijih građana naše zemlje.

Ovaj projekat se zasniva na partnerstvu sa privatnim kompanijama/privrednim subjektima, te kao takav predstavlja svojevrsnu inovaciju na BiH tržištu, nastalu kao rezultat kreativnog procesa i udruživanja resursa u preduzetničkom djelovanju. Do sada je nekoliko afirmisanih privrednih subjekata potpisalo pristupnicu za članstvo u CDP „Globus“, čime su istovremeno iskazali svoju opredjeljenost za podršku ovom projektu.

U skladu sa dinamikom formiranja Fonda solidarnog preduzetništva, na osnovu saradnje sa privrednim subjektima i razvoja vlastitih aktivnosti, CDP „Globus“ će u narednom periodu vršiti dodjelu direktne pomoći najsiromašnijim građanima, prvenstveno u vezi sa osnovnim ljudskim potrebama (hrana i dr), u skladu sa mogućnostima i okvirima projekta.  

Sve kompanije u BiH zainteresovane za saradnju mogu nam se javiti na e-mail cdpglobus@gmail.com

Povezane novosti

Potpisan Memorandum o saradnji sa Platformom za razvoj socijalnog preduzetništva u regiji Jugostočne Evrope
04 feb
2020

Potpisan Memorandum o saradnji sa Platformom za razvoj socijalnog preduzetništva u regiji Jugostočne Evrope

Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“ je potpisao Memorandum o saradnji sa Platformom za razvoj socijalnog preduzetništva u regiji Jugostočne...
Opširnije
Novi video o socijalnom preduzetništvu
26 dec
2019

Novi video o socijalnom preduzetništvu

Sa ciljem promocije socijalnog preduzetništva i značaja koji ovaj koncept ima, CDP "Globus" je izradio novi video. Video možete pogledati na našem YouTube...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije