Novosti

Fond solidarnog preduzetništva

Obavještavamo javnost da je CDP „Globus“ nedavno počeo sa realizacijom novog projekta pod nazivom: Promocija društveno odgovornog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Projekat se sastoji od dvije ključne komponente, od kojih se prva (Živa Kreativa) odnosi na promociju društveno odgovornog poslovanja i jačanje kapaciteta domaćih privrednih subjekata za uspješnije poslovanje, dok se druga komponenta projekta odnosi na formiranje Fonda solidarnog preduzetništva kojim CDP Globus želi dati doprinos poboljšanju socijalnog i ekonomskog položaja najsiromašnijih građana naše zemlje.

Ovaj projekat se zasniva na partnerstvu sa privatnim kompanijama/privrednim subjektima, te kao takav predstavlja svojevrsnu inovaciju na BiH tržištu, nastalu kao rezultat kreativnog procesa i udruživanja resursa u preduzetničkom djelovanju. Do sada je nekoliko afirmisanih privrednih subjekata potpisalo pristupnicu za članstvo u CDP „Globus“, čime su istovremeno iskazali svoju opredjeljenost za podršku ovom projektu.

U skladu sa dinamikom formiranja Fonda solidarnog preduzetništva, na osnovu saradnje sa privrednim subjektima i razvoja vlastitih aktivnosti, CDP „Globus“ će u narednom periodu vršiti dodjelu direktne pomoći najsiromašnijim građanima, prvenstveno u vezi sa osnovnim ljudskim potrebama (hrana i dr), u skladu sa mogućnostima i okvirima projekta.  

Sve kompanije u BiH zainteresovane za saradnju mogu nam se javiti na e-mail cdpglobus@gmail.com

Povezane novosti

Serijal emisija „U susret socijalnom preduzetništvu“
23 jun
2020

Serijal emisija „U susret socijalnom preduzetništvu“

U produkciji CDP „Globus“ započeta je priprema prve u okviru serijala emisija o aktuelnim pitanjima i izazovima u razvoju socijalnog preduzetništva u...
Opširnije
Održavanje Akademije socijalnog preduzetništva
20 jun
2020

Održavanje Akademije socijalnog preduzetništva

Akademija socijalnog preduzetništva je neformalni edukativni program kojim želimo osnažiti postojeće i potencijalne socijalne preduzetnike i socijalna...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije