Novosti

Evropski samit socijalne ekonomije

Sljedeće sedmice će biti održan Evropski samit o socijalnoj ekonomiji (EUSES), u vidu digitalne konferencije koju zajednički organizuju Evropska komisija i grad Mannheim. Cilj konferencije je ojačati socijalnu ekonomiju u Evropi i njen doprinos ekonomskom razvoju, socijalnoj uključenosti i zelenim i digitalnim tranzicijama.

Samit će biti prilika za razgovor o tome kako socijalna ekonomija može pomoći u preoblikovanju ekonomija nakon COVID-a, kroz promociju inkluzivnih održivih ekonomskih modela za zelenu i digitalnu tranziciju unutar Evrope.

EUSES će okupiti javne i privatne aktere, kreatore politika, predstavnike civilnog društva i akademsku zajednicu. Sa više od 80 sesija i oko 300 organizacija koje učestvuju iz cijele Europe, EUSES će biti jedinstveno iskustvo.

CDP "Globus" će sa zadovoljstvom aktivno učestvovati tokom drugog dana konferencije, 27.05.2021, na sesiji koju organizuje Evropska mreža socijalne ekonomije "Diesis." Koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža biće govornica na okruglom stolu na temu: Socijalna ekonomija u Jugoistočnoj Evropi - perspektive za saradnju i razvoj na mezo razini organizacija u regionu Zapadnog Balkana.

Povezane novosti

Na Evropskom samitu socijalne ekonomije predstavljena vizija Platforme ProAkt
28 maj
2021

Na Evropskom samitu socijalne ekonomije predstavljena vizija Platforme ProAkt

Centar za razvoj društvenog preduzetništva "Globus" je sa zadovoljstvom učestvovao na Evropskom samitu društvene ekonomije, koji je održan (virtuelno)...
Opširnije
Obilježavanje Svjetskog dana poduzetnika, 05.03.2021.
19 feb
2021

Obilježavanje Svjetskog dana poduzetnika, 05.03.2021.

U cilju zagovaranja ideje i kulture preduzetništva, CDP “Globus” – prvi centar za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva u BiH se pridružuje...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije