Novosti

CDP „Globus“ učestvuje u konsultativnim procesima u okviru programa transnacionalne saradnje

Centar za razvoj društvenog preduzetništva “Globus” učestvuje u konsultativnim procesima za potrebe programiranja nove faze Dunavskog transnacionalnog programa, za period 2021-2027. godine i programa Interreg ADRION.

Programi transnacionalne saradnje (PTS) spajaju evropske regije i gradove iz zemalja učesnica koji, zahvaljujući bliskoj geografskoj pripadnosti, istoriji i kulturi, dijele i zajedničke izazove i prilike. Ovi programi doprinose realizaciji politika i strategija EU na način da djeluju kao pokretač u rješavanju zajedničkih izazova i potreba u kojima se očekuje da transnacionalna saradnja može dati opipljive rezultate.

U okviru tekućeg programiranja sljedeće programske faze, u svim programskim zemljama (među kojima je Bosna i Hercegovina)  provode se konsultacije sa relevantnim akterima. Cilj online konsultacija je da se identifikuju oblasti intervencija i tipovi projekata koji bi se mogli implementirati u okvirima predviđenih programskih ciljeva, kao i doprinijeti finalnoj selekciji programskih ciljeva.

28.10.2020. godine koordinatorica CDP „Globus“ uzela je učešće na online sesiji u okviru programa ADRION -  Post-2020 -  povezanija Evropa – mobilnost i regionalna povezanost ICT-a.

Povezane novosti

Održan redovni mjesečni sastanak u okviru projekta WB SEA
28 apr
2021

Održan redovni mjesečni sastanak u okviru projekta WB SEA

28. aprila 2021. održan je (on-line) redovni mjesečni sastanak u okviru projekta: WB SEA: Western Balkans Youth Social Economy Alliance. Projekat...
Opširnije
Održan sastanak na temu: Društvenim preduzetništvom do socijalne inkluzije - Izazovi i perspektive
29 mar
2021

Održan sastanak na temu: Društvenim preduzetništvom do socijalne inkluzije - Izazovi i perspektive

U organizaciji CDP "Globus", 29.03.2021. godine je održan inspirativan i veoma konstruktivan online sastanak na temu: Društvenim preduzetništvom do socijalne...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije