Novosti

CDP „Globus“ učestvuje u konsultativnim procesima u okviru programa transnacionalne saradnje

Centar za razvoj društvenog preduzetništva “Globus” učestvuje u konsultativnim procesima za potrebe programiranja nove faze Dunavskog transnacionalnog programa, za period 2021-2027. godine i programa Interreg ADRION.

Programi transnacionalne saradnje (PTS) spajaju evropske regije i gradove iz zemalja učesnica koji, zahvaljujući bliskoj geografskoj pripadnosti, istoriji i kulturi, dijele i zajedničke izazove i prilike. Ovi programi doprinose realizaciji politika i strategija EU na način da djeluju kao pokretač u rješavanju zajedničkih izazova i potreba u kojima se očekuje da transnacionalna saradnja može dati opipljive rezultate.

U okviru tekućeg programiranja sljedeće programske faze, u svim programskim zemljama (među kojima je Bosna i Hercegovina)  provode se konsultacije sa relevantnim akterima. Cilj online konsultacija je da se identifikuju oblasti intervencija i tipovi projekata koji bi se mogli implementirati u okvirima predviđenih programskih ciljeva, kao i doprinijeti finalnoj selekciji programskih ciljeva.

28.10.2020. godine koordinatorica CDP „Globus“ uzela je učešće na online sesiji u okviru programa ADRION -  Post-2020 -  povezanija Evropa – mobilnost i regionalna povezanost ICT-a.

Povezane novosti

Online sesije o socijalnom preduzetništvu
02 jun
2020

Online sesije o socijalnom preduzetništvu

U okviru kontinuiranog jačanja aktivnosti Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva „Udruženi možemo više“, CDP „Globus“ organizuje online...
Opširnije
Udruženje
24 feb
2020

Udruženje "Zajedno smo jači" u članstvu Koalicije "Udruženi možemo više"

Danas se u Banjoj Luci koordinatorica CDP Globus, dr Anita Šimundža upoznala sa g-dinom Nihadom Kadićem, predsjednikom Udruženja građana za pomoć...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije