Novosti

CDP "Globus" u Zagrebu na obilježavanju Svjetskog dana preduzetnika

Povodom 5.3. - SVJETSKOG DANA PREDUZETNIKA, u Zagrebu je od 03. do 06.03. 2024. održan IX Regionalni summit preduzetnika „300 NAJBOLJIH.“

CDP “Globus” se sa zadovoljstvom odazvao na poziv za učešće u radu Okruglog stola o temi „Izazovi preduzetništva u 21. vijeku – uloga preduzetništva u razvoju društva“, kao član Međunarodnog kluba laureata "STVARATELJI ZA STOLJEĆA."

Velika nam je čast što je predsjednica CDP “Globus”, dr Anita Šimundža imala priliku govoriti o ulozi društvenog preduzetništva u održivom razvoju na okruglom stolu kojim je moderirala uvažena profesorica emeritus Slavica Singer.

RSP „300 NAJBOLJIH“ okuplja već tradicionalno osobe koje predvode ekonomski i društveni razvoj, koje u svaki ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode, da druge motivišu na stvaralački rad.

Preduzetništvo pokreće društvo. Ideje i akcije preduzetnika predstavljaju temeljni generator svakog ekonomskog razvoja, pri čemu se nesebično i vizionarski stvara okvir za sveukupan društveni napredak i socijalnu stabilnost.

Na okruglom stolu okupili su se preduzetnici, univerzitetski profesori, predstavnici državnih institucija te poslovnih asocijacija.

Povezane novosti

Uspješno realizovano pilot testiranje u sklopu projekta BC4ESE
30 apr
2024

Uspješno realizovano pilot testiranje u sklopu projekta BC4ESE

U periodu od 25.03. do 06.04.2024, CDP “Globus” je uspješno realizovao pilot testiranje online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu. Ova...
Opširnije
Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu
18 mar
2024

Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu

Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“, u saradnji sa Agencijom za lokalni razvoj Prozor-Rama, organizuje pilot testiranje online edukativnih...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije