Novosti

CDP “Globus” predstavljen na Sedmici o finansiranju EU projekata Con Valores

U organizaciji Incubadora Con Valores iz Španije u periodu od 11. do 14. marta 2024. godine održana je Sedmica o finansiranju EU projekata, kao online informativno-edukativni događaj.

Na ovom jedinstvenom događaju organizacije širom svijeta imale su priliku da steknu uvid u glavne evropske i međunarodne mogućnosti finansiranja dok se povezuju s potencijalnim projektnim partnerima.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što je dr Anita Šimundža pozvana da bude predavačica u dijelu koji se odnosi na evropske fondove. Dr Šimundža je učesnicima predstavila CDP “Globus” i iskustva organizacije u radu na projektima podržanim od Evropske unije kroz program Erasmus+. Prezentacija je održana 11. marta 2024. uz učešće više od 250 učesnika iz organizacija širom svijeta.  

Saradnja CDP “Globus” i Con Valores je počela u decembru 2023. godine. Con Valores djeluje kao prvi inkubator za osobe u riziku od isključenosti, podržan od strane poslovnog svijeta, i kao Hub - zajednica organizacija širom svijeta koje obučavaju o evropskom i međunarodnom finansiranju putem seminara i umrežavanja. Kreirali su mrežu od više od 1.400 organizacija iz 136 zemalja.

Jedan od najvažnijih ciljeva CDP "Globus" jeste jačanje i širenje saradnje sa sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu. Od samoga početka, organizacija je otvorena za nova partnerstva, razmjenu iskustava i saradnju kroz projekte. Posebno smo zainteresovani za aktivnosti  koje imaju za cilj smanjenje socijalne isključenosti, gdje možemo direktno doprinijeti poboljšanju socio-ekonomskog položaja ranjivih kategorija stanovništva. Ovi motivi su nas povezali sa inkubatorom Con Valores.

Povezane novosti

Uspješno realizovano pilot testiranje u sklopu projekta BC4ESE
30 apr
2024

Uspješno realizovano pilot testiranje u sklopu projekta BC4ESE

U periodu od 25.03. do 06.04.2024, CDP “Globus” je uspješno realizovao pilot testiranje online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu. Ova...
Opširnije
Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu
18 mar
2024

Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu

Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“, u saradnji sa Agencijom za lokalni razvoj Prozor-Rama, organizuje pilot testiranje online edukativnih...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije