Novosti

CDP "Globus" na međunarodnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

U Sarajevu je 30.09.2021. i 01.10.2021. godine održana međunarodna konferencija: "Socijalno poduzetništvo i njegov značaj za ranjive grupe." 

Konferenciju su organizovali Savez socijalnih radnika Federacije Bosne i Hercegovine i Savez udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti iz Republike Srpske, u okviru projekta „Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju COVID-19 u Bosni i Hercegovini“, u partnerstvu sa UNICEF BiH i uz finansijsku podršku USAID u BiH.

Koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža prvoga dana konferencije održala je prezentaciju pod nazivom Socijalno preduzetništvo u BiH: stanje i perspektive iz iskustva CDP "Globus."

Povezane novosti

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu
06 okt
2021

Prezentacija na međunarodnoj humanitarnoj konferenciji o socijalnom preduzetništvu

04.10.2021. održana je (online) međunarodna humanitarna konferencija „SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO – OD IDEJE DO ZAKONA, OD MARGINE DO USPEHA“, koju je...
Opširnije
Učešće na konferenciji u okviru projekta SEEDING
23 sep
2021

Učešće na konferenciji u okviru projekta SEEDING

CDP „Globus“ je uzeo učešće (online) na konferenciji u okviru projekta SEEDING - Social Economy Enterprises addressing Digitalisation, Industrial relations...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije