Novosti

CDP “Globus” dobitnik Nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” po drugi put

S velikom radošću, želimo podijeliti vijest da je Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“ dobitnik Nagrade i priznanja za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi "Stvaratelji za stoljeća."

Odluku o laureatima za 2022. donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu Nagrada i Priznanja "STVARATELJI ZA STOLJEĆA" kojeg čini 15 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, trgovinu/prodaju, menadžment, finansije i preduzetništvo, iz 9 zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Cilj dodjele nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ je da se javno oda priznanje i široj javnosti skrene pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čiji su neustrašivost, rad, znanje, inventivnost, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja će biti održana u decembru 2023. godine kada će biti održan i Svjetski kongres preduzetnika.

Podsjećamo, u 2019. godini CDP “Globus” je dodijeljena Nagrada i priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj I Jugoistočnoj Evropi za 2018. godinu.

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli da CDP "Globus" svojim djelovanjem postane prepoznatljiv i značajan akter preduzetničke zajednice lokalno, regionalno i globalno.

Povezane novosti

Uspješno realizovano pilot testiranje u sklopu projekta BC4ESE
30 apr
2024

Uspješno realizovano pilot testiranje u sklopu projekta BC4ESE

U periodu od 25.03. do 06.04.2024, CDP “Globus” je uspješno realizovao pilot testiranje online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu. Ova...
Opširnije
Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu
18 mar
2024

Poziv mladima za učešće u pilot testiranju online edukativnih igara o eko-socijalnom preduzetništvu

Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“, u saradnji sa Agencijom za lokalni razvoj Prozor-Rama, organizuje pilot testiranje online edukativnih...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije