Novosti

CDP “Globus” dobitnik Nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” po drugi put

S velikom radošću, želimo podijeliti vijest da je Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“ dobitnik Nagrade i priznanja za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi "Stvaratelji za stoljeća."

Odluku o laureatima za 2022. donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu Nagrada i Priznanja "STVARATELJI ZA STOLJEĆA" kojeg čini 15 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, trgovinu/prodaju, menadžment, finansije i preduzetništvo, iz 9 zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Cilj dodjele nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ je da se javno oda priznanje i široj javnosti skrene pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čiji su neustrašivost, rad, znanje, inventivnost, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja će biti održana u decembru 2023. godine kada će biti održan i Svjetski kongres preduzetnika.

Podsjećamo, u 2019. godini CDP “Globus” je dodijeljena Nagrada i priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj I Jugoistočnoj Evropi za 2018. godinu.

Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli da CDP "Globus" svojim djelovanjem postane prepoznatljiv i značajan akter preduzetničke zajednice lokalno, regionalno i globalno.

Povezane novosti

Globus Diverse - Vodič za izradu biznis plana
15 nov
2023

Globus Diverse - Vodič za izradu biznis plana

Globus Diverse – Vodič za izradu biznis plana sa uputama i primjerom iz prakse jedinstvena je podrška na putu do poslovnog uspjeha. Svaki poslovni korak,...
Opširnije
Održan 7. konferencijski sastanak u okviru projekta BC4ESE
30 okt
2023

Održan 7. konferencijski sastanak u okviru projekta BC4ESE

U kreativnoj i inspirativnoj atmosferi, 19. oktobra 2023. održan je 7. konferencijski sastanak u okviru projekta BC4ESE. Tokom sastanka, partneri su...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini.
Opširnije