Novosti

3. Lunchbreak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije "Diesis"

Koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža učestvovala je 15.01.2021. godine na trećoj radnoj pauzi za ručak sa kolegicama/kolegama iz Evropske mreže socijalne ekonomije "Diesis."

Apostolos Loakimidis i Nikos Chrysogelos iz Grčke razgovarali su o inicijativama obnove. Predstavili su Welcommon, centar za stanovanje i uključivanje izbjeglica, kao i njihove ekološke aktivnosti koje rade u korist zelene, socijalne i cirkularne ekonomije.

Ovaj vid aktivnosti je izvrsna prilika za razmjenu informacija i upoznavanje sa iskustvima i aktivnostima organizacija koje su u članstvu Evropske mreže "Diesis."

Povezane novosti

2. Lunchbreak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije
07 dec
2020

2. Lunchbreak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije "Diesis"

Koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža učestvovala je na drugoj radnoj pauzi za ručak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije "Diesis." Sesija je...
Opširnije
CDP „Globus“ učestvuje u konsultativnim procesima u okviru programa transnacionalne saradnje
28 okt
2020

CDP „Globus“ učestvuje u konsultativnim procesima u okviru programa transnacionalne saradnje

Centar za razvoj društvenog preduzetništva “Globus” učestvuje u konsultativnim procesima za potrebe programiranja nove faze Dunavskog transnacionalnog...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije