Novosti

2. Lunchbreak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije "Diesis"

Koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža učestvovala je na drugoj radnoj pauzi za ručak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije "Diesis." Sesija je održana 04.12.2020. godine putem Zoom-a.

Flaviano Zandonai, menadžer za otvorene inovacije u Gruppo Cooperativo CGM predstavio je svoju organizaciju i otvorio zanimljivu diskusiju podstakavši nas na razmišljanje o tome da li je sektor socijalne ekonomije dovoljno snažan da donese promjene.

Kao primjer Flaviano je predstavio platformu za „korporativnu dobrobit“ koja služi ne samo kao jednostavan „digitalni alat“, već i kao nova „figitalna“ infrastruktura za lokalni sistem socijalne pomoći, koja je pokrenula proces promjene socijalnog preduzeća.

Povezane novosti

3. Lunchbreak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije
20 jan
2021

3. Lunchbreak sa Evropskom mrežom socijalne ekonomije "Diesis"

Koordinatorica CDP "Globus", dr Anita Šimundža učestvovala je 15.01.2021. godine na trećoj radnoj pauzi za ručak sa kolegicama/kolegama iz Evropske mreže...
Opširnije
CDP „Globus“ učestvuje u konsultativnim procesima u okviru programa transnacionalne saradnje
28 okt
2020

CDP „Globus“ učestvuje u konsultativnim procesima u okviru programa transnacionalne saradnje

Centar za razvoj društvenog preduzetništva “Globus” učestvuje u konsultativnim procesima za potrebe programiranja nove faze Dunavskog transnacionalnog...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije