Novosti

1000 zaštitnih maski za socijalno ugrožene građane

U okviru direktne komponente projekta Agenda za socijalno preduzetništvo, koja se realizuje kroz Fond za socijalno preduzetništvo, finansiran od Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, CDP „Globus“ podržava, između ostalih, aktivnosti projekta „Socijalno poduzetništvo u službi socijalno ugroženih kategorija društva”, koji provodi preduzeće „Greensoft“ d.o.o. iz Zenice. Greensoft d.o.o. se bavi proizvodnjom proizvoda od tekstila za medicinske i farmaceutske potrebe.

Cilj projekta „Socijalno poduzetništvo u službi socijalno ugroženih kategorija društva” je poboljšanje uslova za rad osoba sa invaliditetom i održavanje zaposlenosti ovih osoba kroz unapređenje tehnološke opremljenosti socijalnog preduzeća „Greensoft“ d.o.o.

Ovaj projekat obuhvata i snažnu promotivnu komponentu, sa ciljem jačanja svijesti i znanja javnosti o značaju koncepta socijalnog preduzetništva.  Kroz ovaj projekat planirana je izrada i besplatna distribucija 1000 zaštitnih maski za socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje nisu u mogućnosti da u vrijeme pandemije virusa korona obezbijede adekvatnu zaštitu. Maske će sadržati korisne informacije o konceptu socijalnog preduzetništva.

CDP “Globus” smatra da je u ovom izazovnom vremenu važno da pokažemo solidarnost i podršku onima kojima je najpotrebnija, te kroz svoje aktivnosti nastoji dati doprinos prevazilaženju izazova koje nameće pandemija virusa korona, u skladu sa mogućnostima.

Povezane novosti

Lunchbreak talk sa Irskom mrežom za socijalna preduzeća
05 nov
2020

Lunchbreak talk sa Irskom mrežom za socijalna preduzeća

U organizaciji Evropske mreže socijalne ekonomije Diesis, 05.11.2020. održana je prva lunchbreak sesija / razgovor, na kojoj su se okupili predstavnici više...
Opširnije
Online sesija o socijalnoj ekonomiji i njenoj ulozi u Ekonomskom i Investicijskom planu za Zapadni Balkan
28 okt
2020

Online sesija o socijalnoj ekonomiji i njenoj ulozi u Ekonomskom i Investicijskom planu za Zapadni Balkan

Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da Evropska mreža socijalne ekonomije Diesis, u saradnji sa organizacijama - članicama ove mreže, među kojima...
Opširnije

Koalicija za razvoj socijalnog preduzetništva "Udruženi možemo više"

Motivisani pokretanjem društvene promjene, aktivisti Centra za razvoj društvenog preduzetništva„Globus“ inicirali su formiranje prve Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva u Bosni i Hercegovini, koja okuplja 48 organizacija širom BiH.
Opširnije